Spomenici kulturna baština

3D Studio također je ponosan na svoju liniju proizvoda spomenika diljem Lijepe Naše. Od zvonika Svetog Duje, kipa Grgura Ninskog, Bana Jelačića, oltalra Gospe Sinjske do Pulske arene, slavoluka Sergijevaca u Puli te Orlandovog stupa i katedrale u Dubrovniku.

Te 3D gravure samo su dio našeg programa spomenika kulturne baštine Republike Hrvatske. Također valja navesti da je tvrtka 3D Studio jedina tvrtka na području Republike Hrvatske koja za navedene spomenike ima odobrenja kako konzervatorskih odjela tako i ministarstva kulture, te samih vlasnika pojedinih umjetnina. 

  • Alkari

   Sinjska alka je hrvatska viteška igra. Održava se svake godine u prvoj nedjelji mjeseca kolovoza u Sinju, na godišnjicu pobjede nad turskim osvajačima 14. kolovoza 1715. Na taj dan je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja uspjelo odbiti navalu vojske turskog seraskera Mehmed-paše Čelića koja je brojala 60.000 vojnika.

  • 3D Josip ban Jelačić

   Josip grof Jelačić Bužimski (Petrovaradin, 16. listopada 1801. - Zagreb, 20. svibnja 1859.), general i hrvatski ban od 1848. do 1859., član plemićke obitelji Jelačić. Ukinuo je kmetstvo i sazvao prve izbore za Hrvatski sabor.

  • 3D Stećak Cista Provo

   Stećak je vrsta kamenog nadgrobnog spomenika. Stećci su nastali u srednjem vijeku i oslikavaju tadašnji život, a većinom se nalaze u Bosni i Hercegovini, ali ima ih i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Obično su ukrašeni prizorima iz života, lova, viteških turnira ili natpisima na bosančici.

  • 3D oltar Čudotvorne Gospe Sinjske

   Slika Čudotvorne Gospe Sinjske može se ubrojiti među ljepše slike što ih je stvorila kršćanska umjetnost. Naslikana na platnu, duga je 58 cm, a široka 44 cm. Slika ne prikazuje cijeli lik Majke Božje, nego samo poprsje koje izlazi iz tamne pozadine slike. Dobro je sačuvana, iako je na više mjesta prelomljena.

  • 3D sv. Duje Split

   Splitska katedrala posvećena je uznesenju blažene Djevice Marije,[1] u narodu je poznata kao Katedrala sv. Dujma (sv. Duje). Katedrala je smještena u kompleksu Dioklecijanove palače u Splitu, na Peristilu. Zvonik je vjerojatno izgrađen u 13. stoljeću.

  • 3D Vučedolska golubica

   Vučedolska golubica je najpoznatija keramička posuda s arheoloških iskopina na Vučedolu. Modelirana u obliku golubice, postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada Vukovara, u čijoj se blizini nalazi Vučedol. Imala je kultnu namjenu kao kadionica.

  • Mostarski most

   Stari most je čuveni most preko rijeke Neretve u Mostaru. Sagrađen je između 1557 - 1566 godine, djelo turskoga graditelja Hajrudina. Nakon obnove 2004. godine Stari most je uvršten na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Poznat je kao glavni simbol Mostara i Hercegovine.

  • 3D Orlando Dubrovnik

   Orlandov stup je najstarija sačuvana javna skulptura u Dubrovniku. Dugo je bio i jedini svjetovni spomenik posvećen nekoj ličnosti u tom gradu.

  • Sarajevo

   Otomanski guverner koji je upravljao Bosnom, Hadži Mehmed-paša Kukavica, izgradio je prvu česmu na Baščaršiji 1753. godine. Česmu je 1891. godine na sadašnje mjesto premjestio arhitekta Aleksandar Vitek, koji ju je rekonstruirao u maurskom stilu, kao kopiju kamenog sebilja iz Konstantinopolja.

  • Sinjska alka konjanik

  1. « Prva
  2. « Prethodna
  3. 1
  4. 2
  5. Sljedeća »
  6. Posljednja »